Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/quimriera.com/httpdocs/forum/includes/main.inc.php on line 351

Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/quimriera.com/httpdocs/forum/includes/main.inc.php on line 353

Warning: mysql_free_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/quimriera.com/httpdocs/forum/includes/main.inc.php on line 356

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/quimriera.com/httpdocs/forum/includes/main.inc.php:351) in /var/www/vhosts/quimriera.com/httpdocs/forum/includes/functions.inc.php on line 256

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/quimriera.com/httpdocs/forum/includes/main.inc.php:351) in /var/www/vhosts/quimriera.com/httpdocs/forum/index.php on line 209

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/quimriera.com/httpdocs/forum/includes/main.inc.php:351) in /var/www/vhosts/quimriera.com/httpdocs/forum/index.php on line 211
Sobre la bola provisional - El Fòrum del Pitch&Putt.

QuimRiera.com

 

Ets a: Inici > El Fòrum del P&P

Sobre la bola provisional (General)

per Josep_, dimarts 03 febrer de 2015, a les 19:18 (fa 1947 dies) @ Lauren Mañas (ROC3)

Hola Lauren,

a veure si la regla 21 sobre la bola provisional permet aclarir una mica aquesta confusió (com a mínim, el fet de poder jugar una bola provisional). Ho comento sobre el teu missatge (blau):


BOLA PROVISIONAL

Una bola provisional és una bola jugada sota aquestes regles quan una bola pot estar
perduda fora d’un obstacle d’aigua o pot estar fora de límits.

Fantàstic, aquesta norma no es pot malinterpretar, és clara... molt bé. Ara bé, jo colpejo una bola a 130 mts del lloc de sortida (perque sóc així de borrico) i la bola desapareix A PROP de la zona que delimita un obstacle d'aigua, però ni jo ni els meus companys de partida som capaços de determinar si l'he perdut fora de l'obstacle o dintre...

Llavors, la regla no em permet tirar una bola provisional, perque PODRIA (o no) estar perduda a DINTRE DEL OBSTACLE. Ja estem, caminem tots fins allà, perdem els 3 minuts permesos buscant la boleta i no la veiem. S'ha perdut a dintre o a fora? si ha anat a un lloc que delimita l'inici/final de l'obstacle d'aïgua...


Fixa't que el que mostres al principi és la definició de bola provisional, no la norma o regla. Mirem la regla:

Regla 21.BOLA PROVISIONAL

a. Una Bola Provisional hauria de jugar-se si el jugador considera que la bola original pot estar perduda fora d’un obstacle d’aigua o pot estar fora de límits. El jugador haurà d’informar de la seva intenció de jugar una bola provisional al seu marcador. Si no es fa així es considera que ha jugat una bola sota la penalització de cop i distància.

b. Si la bola original està perduda fora d’un obstacle d’aigua, està fora de límits, la bola provisional es converteix en la bola en joc i el jugador afegirà un cop de penalització al resultat obtingut.

c. Si la bola original no està ni perduda fora d’un obstacle d’aigua ni està fora de límits, la bola provisional serà abandonada, sense penalització, i els cops jugats amb aquesta bola no comptaran. L’incompliment d’abandonar una bola provisional constitueix estar jugant amb una bola equivocada.


Bé, comentaves que la regla no permet tirar una bola provisional, perquè PODRIA (o no) estar perduda a DINTRE DEL OBSTACLE.

Jo no la interpreto exactament així. De la 21a interpreto que et permet tirar una bola provisional si (tu jugador) consideres que la bola original POT estar perduda FORA DE L'OBSTACLE d'aigua.

Deies que ni tu ni els teus companys de partida hereu capaços de determinar si l'havies perdut dins o fora de l'obstacle.

Això crec que és important perquè, de fet, ja contempla la possibilitat que la bola pugui estigar perduda fora de l'obstacle. És a dir, interpreto que prop de l'obstacle d'aigua devia haver-hi una zona on és possible perdre-hi la bola ja sigui perquè hi havia matolls, herba alta, un barranc o qualsevol altra situació on sigui possible perdre-hi una bola. Per tant, és comprensible que ja des del lloc de sortida poguessis considerar que la bola PODRIA estar perduda FORA DE L'OBSTACLE i, per tant, tirar-ne una de provisional d'acord amb la regla 21a.

Una vegada jugada la bola provisional pot passar que:

- no es trobi la bola original i ningú pugui determinar que s'ha perdut dins l'obstacle d'aigua. Aquesta situació és la més compromesa i la que entenc que planteges, però si ningú pot determinar que s'hagi perdut dins l'obstacle, i la bola havia anat més o menys a una zona on és possible perdre-hi una bola, entenc que el jugador ha (o hauria) de poder aplicar la 21b.

- no es trobi la bola original i algú (p.e. una persona d'un altre grup, l'àrbitre, etc.) pugui determinar que la bola original és a l'obstacle d'aigua. Llavors, s'aplica la 21c i es procedeix segons la regla 14b d'obstacles d'aigua.

- es trobi la bola original fora de l'obstacle d'aigua. S'aplica la 21c.

- es trobi la bola original dins l'obstacle d'aigua (amb o sense aigua). Llavors, s'aplica la 21c i es procedeix segons la regla 14a o 14b d'obstacles d'aigua.

Apa! Torna 130 mts enrere i tira una altra boleta i aguanta les cares de poker de la partida del darrera que està esperant ja al lloc de sortida... O dropo a l'obstacle d'aigua, si no podem determinar amb claredat què ha passat?

No, si no pots determinar amb claredat què ha passat tampoc podràs dropar. Per fer-ho, hauries de poder determinar el punt per on la bola original creuà per última vegada l'obstacle d'aigua.

Salutacions,
Josep


Conversa complerta:

 RSS d'aquesta conversa