Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/quimriera.com/httpdocs/forum/includes/main.inc.php on line 351

Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/quimriera.com/httpdocs/forum/includes/main.inc.php on line 353

Warning: mysql_free_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/quimriera.com/httpdocs/forum/includes/main.inc.php on line 356

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/quimriera.com/httpdocs/forum/includes/main.inc.php:351) in /var/www/vhosts/quimriera.com/httpdocs/forum/includes/functions.inc.php on line 256

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/quimriera.com/httpdocs/forum/includes/main.inc.php:351) in /var/www/vhosts/quimriera.com/httpdocs/forum/index.php on line 209

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/quimriera.com/httpdocs/forum/includes/main.inc.php:351) in /var/www/vhosts/quimriera.com/httpdocs/forum/index.php on line 211
Regla d'hivern i Regla d'hivern malinterpretada. - El Fòrum del Pitch&Putt.

QuimRiera.com

 

Ets a: Inici > El Fòrum del P&P

Regla d'hivern i Regla d'hivern malinterpretada. (Regles del P&P)

per jponce, dimarts 03 setembre de 2013, a les 16:56 (fa 2239 dies)

Bones,

El passat cap de setmana, en un torneig Sota Par, en la xerrada inicial que fa el Comitè, es va informar als jugadors que s'aplicava Regla d'hivern i es podia col·locar a carrer.

Primer: es podia col·locar perquè durant tot el circuit es permet col·locar sigui hivern, estiu, plogui o faci Sol. Per què s'abusa tant d'aquesta opció? És que els jugadors ja no sabem jugar si no movem la bola aquells 5-10cm? Segons m'havien explicat, la Regla d'Hivern s'utilitza per protegir el camp de les inclemències meteorològiques dures alleujant cop durs en zones segades i facilitar cops que podrien dificultar molt el joc. La veritat, a finals d'agost, amb Sol i tramuntana el camp no estava "d'hivern".

Segon: La Regla d'Hivern no diu que si s'està a carrer es pot col·locar, en canvi diu que es pot col·locar quan la bola reposi en una zona segada arran (sigui a carrer, a mig el bosc, a mig el rough o al costat de green). No parla de cap d'aquestes definición, sinó de com està tallada la gespa. Així doncs, tampoc es pot col·locar si es troba en una zona a tocar del green que no ha estat segada arran, perquè al jardiner no li ha donat la gana de tallar-la o per evitar que rodoli la bola cap a l'aigua, tant és. Tres company de partida que consideraven que estar a tocar el green és carrer. Però què diferencia carrer de la resta? Que la herba està tallada arran, no la situació en relació a la sortida o al green.

Per tant, seguim, hem seguit i seguirem interpretant el Reglament sempre a favor i només ens quedem amb la part que pot ser-nos beneficiosa o substituïnt un mot per un altre que quasi volen dir el mateix (per al jugador, està clar!).

Per cert, vaig perdre el paraigües al parking, però algú no va ser el suficienment honrat com per fer-lo arribar a la casa club per tornar-lo a seu amo. N'hi ha molts que no mereixen jugar a aquest joc, un joc de cavallers, dins i fora del camp.

Un cop és un cop, diuen; un paraigües és un paraigües, dic!

Salut,

Josep Ponce

Regla d'hivern i Regla d'hivern malinterpretada.

per JP, dimarts 03 setembre de 2013, a les 18:12 (fa 2239 dies) @ jponce

Interessant reflexió sobre la regla d'hivern.
Completament d'acord en que se'n fa un xic d'abús i que s'aplica en circumstancies en que no caldria.
Però el més interessant és el que comentes del collaret del green.
És cert que en qualsevol camp trovariem zones del carrer que per una o altre causa son segades uns mil·límetres més altes que la part general del carrer. Pot ser a causa d'innumerables factors: nivells de la màquina diferents, aspersors que sobresurten o dificultats orogràfiques que impedeixen que la màquina talli igual de curta l'herba que al pla.
No hi ha decisions conegudes sobre aquest aspecte, però com be dius si seguim al peu de la lletra el reglament, no podrem col·locar la bola en aquestes zones, inclosos alguns collarins de green que presenten uns mil·límetres més d'alçada que el carrer en general.

Evidentment, no podem anar amb un peu de rei impedint que la gent col·loqui la bola perquè en aquell metro l'herba té mig mil·límetre més que un metre més enrrere.

Jo interpreto que per equitat, tota aquella zona que es considera 'carrer', inclosos els collarins de green, son herba segada al ras. Però aquesta és la meva interpretació, que no la de qualsevol àrbitre que pot opinar diferent.

Salut i mira de no deixar els paraigües desvalguts.

;-)

Regla d'hivern i Regla d'hivern malinterpretada.

per JLN, dimarts 03 setembre de 2013, a les 19:05 (fa 2239 dies) @ JP

De bon rollu, però també tindrien d'estar les catifes netes i en bon estat, i els Bunkers amb la sorra mes o menys decents i els carrers que fossin carrers i el Rough que no fossin selves i etc..etc..etc..
Potser seria millor començar per aquí..
No se si soc jo però cada vegada mes els camps estàn mes deixats..aixó si, Torneijos a 23 i 25 € que no parin.

JLN
ACPP021562

Avatar

Regla d'hivern i Regla d'hivern malinterpretada.

per Quim R.-18 @, Girona, dimecres 04 setembre de 2013, a les 11:01 (fa 2238 dies) @ JLN

És la consequència, una altra, de voler traduir exactament una Regla del Golf feta en un ámbit determinat i quan encara no existia l'esport del P&P tal com l'entenem avui en dia.

Perquè existeix la "Regla d'Hivern" a l'esport del Golf?

Té una explicació molt senzilla i lògica. Al país on es va inventar el Golf i on el R&A van dictar les Regles, en determinades èpoques de l'any (l'hivern principalment) hi ha moltes possibilitats d'inclemències meteròlogiques. Això pot provocar que el carrer quedi ple de fang, aigua, gel, el que sigui que faci que un bon cop de sortida vagi al ben mig del carrer i impedeixi l'execució d'un segon cop en bones condicions, per culpa precisament de les inclemències metereològiques.
Solució, van fer la "Regla d'Hivern" i així el jugador podia colocar la bola per poder atacar el green o almenys apropar-s'hi.

Però aquesta Regla està "pensada" en un lloc i moment determinat. Si els amics del R&A enlloc d'estar al ben mig d'Escòcia els haguessin trobat a les platges de Montañita, a Santa Elena (Equador) segur que ni se'ls hagués acudit fer una Regla d'Hivern. Fins i tot no sabrien ni el què és... :-)

I al Pitch&Putt? Cal una Regla d'Hivern pel P&P?... En un principi, l'objectiu quan estem situats al tee de sortida és arribar al green on ja es marca la bola obligatòriament. Només els mals cops que no arriben a l'objectiu poden anar a caure al carrer. La penalització ja la té qui no arriba de primer cop del green i que li farà prou complicat complir amb el par, no cal posar-hi més entrebancs.

Per això crec que seria positiu i lògic que es permetés colocar la bola en tot el recorregut del camp, excepte els bunquers.

;-)

--
Quim Riera i Raurell
acpp001867

Regla d'hivern i Regla d'hivern malinterpretada.

per Samba ⌂ @, Tordera, dijous 05 setembre de 2013, a les 12:31 (fa 2237 dies) @ Quim R.-18

....ondia!....quina escapçada, no?....que m.he perdut gaire cosa d.ahir migdia fins ara?....

--
Jaume Samper
acpp013896

Avatar

Regla d'hivern i Regla d'hivern malinterpretada.

per Quim R.-18 @, Girona, dijous 05 setembre de 2013, a les 12:37 (fa 2237 dies) @ Samba

No Jaume, simplement he "retallat" la referència al búnquer del meu post per evitar sortir de tema. Al eliminar aquesta referència, perden sentit la resta de respostes. I les he eliminat.

--
Quim Riera i Raurell
acpp001867